Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
maxhardcore
nepochop
 
xox
xox | 28.1.2023 14:28

To sa stretli dvaja blbci. Kto to kedy videl s tolkou vodou varit ryzu.


pherkard
pherkard | 28.1.2023 16:16

A treti sa hned ozval.
Ryzu mozes aj varit a potom ju scedit. Podla toho na co ju nasledne pouzijes, ci ako prilohu, alebo do dalieho jedla.


pherkard
pherkard | 28.1.2023 16:17

oprava: "alebo na pripravu ineho jedla."


salamoon
salamoon | 28.1.2023 16:57

3 pohare su este malo.... ja prilievam priebezne a varim bez pokrievky a.k.a nepouzivam vseobecny postup...


pherkard
pherkard | 28.1.2023 17:31

Presne tak. Ja som ryzomil, ryzu jem hadam aj ku segedinu a iba z vlastnej skusenosti viem, ze priprava zalezi:
- odrody ryze
- od typu ryze
- kvality ryze
- varis / dusis
- odokryta / prikryra
- oprazena / neoprazena
- na sporaku / v rure
a hlavne, co s nou ides robit dalej - priloha alebo dalsie vyuzitie v kuchyni pri priprave ineho jedla.


Gissele
Gissele | 28.1.2023 23:17

Rok 2030, číňania sa nasrali a ovládli celý svet.
Curriculum vitae: už ako malý chlapec som zbožňoval ryžu...


xox
xox | 29.1.2023 11:52

pherkard | 28.1.2023 17:31
ano samozrejme velmi zavisi, ale 3:1 bude ryza prilis makka, ak nie rozvarena. Aj ked by bola odokryta. (co je tak trochu hlupost, lebo ak sa vari na prudkom ohni nerobi jej to dobre a ak je odokryta, aby varila, treba prudsi ohen) Ale aj tak, za 10min varu sa neodpari 1/3 vody. vacsinou netreba ani pomer 2:1


pherkard
pherkard | 29.1.2023 12:19

No, dovolim si s tebou nesuhlasit.
Ja mam rad ryzu, hlavene znacka SOS - modra. Moja priprava.
Premyjem ju, na panvicu VOK dam trochu oleja a ked je horuci vysypem tam premytu ryzu, oprazim (voda co obsahuje po premyti sa musi vyparit a ruza trochu prskat, ma byt sucha). Zalejem 2-nasobkom vody a pockam kym zovrie, potom prykryjem a na takom plameni, aby mi bublala po celom povrchu, prikrytu, varim az do vyparenia vody. Pred koncom testujem, ked je uz skoro uvarena a je este viac vlhka, tak odokyjem az a voda odpari, ak je tvrda a vody nikde, dolejem kusok.
Dolezite je, ze varim zkrytu, pri odokrytej je aj 3-nasobok vody malo.
No a 1000 ludi, 1001 chuti - niekto ma rad ryzu zlepenu, nikto sypku, do plnenej papriky davat este celkom nedovarenu.....


salamoon
salamoon | 29.1.2023 12:42

ja neznasam sypku ryzu, takze si varim jemne lepkavu. na stredne nizkom plameni (ak sa to na indukcii da takto povedat :D ), bez pokrievky, a vela vody... lodivod nejde o to aby sa voda vyparila ako pises, ale ono tu vodu ryza "napije"...


pherkard
pherkard | 29.1.2023 13:55

Ano, suhlas. Ryza vodu vsiakne do seba a kedze ja mam radsej sypku ryzu, tak ju oprazim. Tym povrch spevni a mnozstvo vody, ktore ryza absorbuje sa znizi a ryza je oddelena zrnko od zrnka, ale je vo vnutri makka, uvarena.


Nathanael
Nathanael | 29.1.2023 22:30

Inak, akú ryžu jedia Číňania? Paličkami? Nemusí to byť z princípu lepivé?


salamoon
salamoon | 30.1.2023 10:38

borci s 25 rocnou praxou jedia aj sypku....


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader